Un bărbat dezbrăcat s-a urcat pe o statuie dintr-un cartier londonez

de G.S.    |    24 Noi 2012   •   10:16
Un bărbat dezbrăcat s-a urcat pe o statuie dintr-un cartier londonez Foto: tntmagazine.com

Un bărbat dezbrăcat a escaladat vineri după-amiază statuia unui călăreţ situată în cartierul Whiteball unde se află biroul premierului, în plin centrul Londrei, obligând poliţia să blocheze circulaţia timp de trei ore pentru a îl face să coboare, relatează AFP.
   
Vizibil dotat cu talente echilibristice, nudistul de aproximativ 30 de ani părea să nu simtă frigul de afară şi a reuşit să se caţere pe capul călăreţului care îl reprezintă pe Prinţul George, un militar din secolul al XIX-lea care a fost şi Duce de Cambridge.
   
Aşezat, în picioare, pe vine, acesta a adoptat diferite poziţii sub ochii trecătorilor uimiţi şi ai poliţiei care a instalat de la prânz până în jurul orei 15:00 (17:00, ora României) un cordon de securitate de o sută de metri în jurul edificiului şi al ciudatului său ocupant, blocând circulaţia pe o parte din Whitehall. Această arteră face parte din Trafalgar Square şi găzduieşte mai multe ministere, printre care şi cel al Apărării.
   
Bărbatul a coborât în final de pe statuie şi a fost arestat, a precizat poliţia. Acesta nu purta nicio inscripţie şi nu a strigat niciun slogan anume, a constatat AFP.

x close