Antena 3 CNN Externe Un câine a ajuns erou, dar se zbate între viață și moarte, după ce s-a luptat cu o pumă ca să-și salveze stăpâna

Un câine a ajuns erou, dar se zbate între viață și moarte, după ce s-a luptat cu o pumă ca să-și salveze stăpâna

Eva este un malinois de doi ani și jumătate. Cățelușa este considerată un adevărat erou, după ce s-a luptat cu o pumă pentru a-și salva stăpâna. Medicii veterinari se luptă acum, la rândul lor, pentru a-i salva viața animalului, care se află în stare gravă.

Un câine a ajuns erou, dar se zbate între viață și moarte, după ce s-a luptat cu o pumă ca să-și salveze stăpâna
Sursa foto: Twitter / The Independent
de Cerasela Stafie    |    18 Mai 2022   •   12:56

O femeie din California a fost atacată cu cruzime de o pumă. Ea a povestit cum câinele i-a salvat viața, sărind în apărarea ei și luptând cu pisica sălbatică periculoasă. 

Erin Wilson, care locuiește într-un district rural, lângă Sacramento, făcea luni după-amiază o plimbare pe lângă un râu, împreună cu câinele ei Eva, când o pumă s-a aruncat asupra ei.

A fost rănită la urmăr și și-a strigat cățelușa, pentru a-i veni în ajutor. Eva a venit în fugă la ea și ”a lovit pisica aia foarte puternic”, a declarat Wilson pentru presa locală, scrie The Independent.

Eva cântărește doar 25 kg și a fost depășită de pisica sălbatică. Pumele sunt cunoscute pentru ghearele ascuțite și mușcăturile puternice. Sunt sunt capabile să omoare animale și oameni dintr-o singură mișcare, dar femeia a povestitcă patrupedul ei a luptat cu înverșunare și a suferit răni grave încercând să o protejeze.

”S-au luptat câteva secunde, apoi am auzit-o începând să plângă”, a scris ea pe un cont care a fost postat pe o pagină GoFundMe, creată pentru Eva, care încă se abate între viață și moarte.

”În următoarele câteva minute am încercat tot ce am putut să o eliberez”, a adăugat. Puma mușcase capul câinelui și nu i-a dat drumul, chiar și după ce femeia a atacat animalul cu pietre, bețe și cu pumnii, a încercat să-l sufoce și să-i scoată ochii.

Puma și-a folosit ghearele pentru a o ataca din nou pe femeie, dar aceasta din urmă a reușit să fugă la mașină. A încercat să ceară ajutorul șoferilor care treceau prin zonă și a reușit să oprească o femeie.

Cele două au luat un spray cu piper și o țeavă și au mers să elibereze câinele din ghearele pumei. Au reușit să pună pe fugă pisica sălbatică și au chemat ajutor.

Erin Wilson a fost tratată pentru zgârieturile dobândite, iar cățelușa ei a fost dusă de urgență la un medic veterinar. ”Călătoria a durat aproximativ o oră, iar, la jumătatea ei, Eva a început să aibă convulsii. Nu credeam că va trăi. Din fericire, am ajuns la medic și a primit tratament urgent”, a povestit ea.

Soțul femeii, Connor Kenny, a declarat unui portal local de știri online că Eva are două fracturi de craniu, o cavitate sinusală perforată și leziuni severe la ochiul stâng. Totuși, crizele câinelui s-au stabilizat peste noapte.

”Sperăm că va reuși să treacă peste asta. E o luptătoare, clar”, a scris bărbatul.

Starea câinelui este în prezent monitorizată, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Pește și Faună Sălbatică din California. Ofițerii care se ocupă de animale sălbatice au colectat mostre din răni pentru analize ADN, iar autoritățile vor încerca să prindă puma, a adăugat departamentul.

”Câinele meu este eroul meu și îi datorez viața,” a subliniat femeia.

Donațiile către pagina GoFundMe, creată pentru a strânge bani pentru Eva, au depășit obiectivul de 7.500 de dolari creat, după ce povestea a ajuns la sufletele a mii de oameni.

 

×
Subiecte în articol: caine-erou lupta puma salvare stapana
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close