x close

Un distrugător al Forţelor navale americane a fost lovit de o rachetă

de G.S.    |    24 Iul 2015   •   10:45
Un distrugător al Forţelor navale americane a fost lovit de o rachetă Foto: news.usni.org

O rachetă a explodat la scurt timp după lansarea de pe un distrugător al Forţelor navale americane, care a fost avariat în urma incidentului, în cursul unui exerciţiu desfăşurat săptămâna trecută în largul coastelor din Virginia, relatează CNN.

USS The Sullivans, un distrugător cu rachete ghidate, a înregistrat pagube minore după o defecţiune a rachetei folosite la exerciţiul de sâmbătă. Pagubele au fost provocate de fragmente ale rachetei, dar nicio persoană nu a fost rănită, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor navale, Chris Johnson.
Potrivit lui Johnson, racheta care a explodat era de tip Standard Missile-2 (SM-2), care este folosită în mod obişnuit pentru contracararea ameninţărilor aeriene tradiţionale, precum avioanele de vânătoare.
În imagini din momentul exploziei obţinute de site-ul USNI News pot fi văzute flăcări mari la bordul USS The Sullivans, la scurt timp după lansarea rachetei.
Autorităţile militare americane au demarat o anchetă în acest caz, iar potrivit Forţelor navale este prea devreme pentru a determina dacă programul distrugătorului va fi afectat de incident.
 

Citeşte mai multe despre:

distrugator racheta Virginia incident
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati