x close

Un distrugător american a intrat în coliziune cu un petrolier japonez

de G.S.    |    12 Aug 2012   •   14:15
Un distrugător american a intrat în coliziune cu un petrolier japonez Foto: INTACT Images/EPA

Un distrugător lansator de rachete american a intrat duminică în coliziune cu un petrolier japonez în apropiere de Strâmtoarea Ormuz,

Anunţul a fost făcut de Flota a V-a a Statelor Unite cu baza în Bahrain, relatează AFP.
   
Coliziunea accidentală a avut loc către ora locală 1.00 între USS Porter, "care efectuează operaţiuni de securitate maritimă" în Golful Persic, şi petrolier, a precizat Flota a V-a americană într-un comunicat.

"Nimeni nu a fost rănit în timpul coliziunii, care s-a produs în apropiere de Strâmtoarea Ormuz", o strâmtoare strategică tranzitată de peste o treime dintre exporturile maritime mondiale de petrol, se precizează în comunicat.
   
Petrolierul este în continuare operaţional, iar avariile produse distrugătorului sunt pe cale să fie evaluate, a adăugat aceeaşi sursă.
   
Marina americană şi-a consolidat prezenţa în Golf în ultimele luni, pentru a face faţă unei eventuale crize cu Iranul. Gardienii Revoluţiei, o armată de elită a regimului islamic, dispun de numeroase ambarcaţiuni rapide de mici dimensiuni dotate cu lansatoare de rachete.
   
Oficiali politici şi militari iranieni au evocat în ultimele luni o închidere a Strâmtorii Ormuz în cazul în care Iranul este atacat de către Israel sau Statele Unite sau dacă exporturile sale de petrol sunt afectate de un embargo occidental, introdus pentru a obliga Teheranul să pună capăt activităţilor sale nucleare sensibile.
   
Însă Teheranul şi-a nuanţat la începutul lui iulie ameninţările, subliniind că va acţiona "raţional" şi va lua o asemenea decizie doar în ultimă instanţă, dacă aceste interese vitale intră în joc.

Citeşte mai multe despre:

distrugator SUA american japonia SUA victime
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati