Antena 3 CNN Externe Un explorator român, la un pas de moarte, în mijlocul deşertului australian

Un explorator român, la un pas de moarte, în mijlocul deşertului australian

Un explorator român, la un pas de moarte, în mijlocul deşertului australian
Sursa foto: desert
23 Ian 2009   •   15:43

Un explorator român a trecut prin momente groaznice în deşertul Australiei. Rămas fără apă în mijlocul deşertului, românul a cerut ajutorul autorităţilor din ţară, fiind salvat în cele din urmă de serviciul de urgenţă australian. Cazul românului a făcut înconjurul lumii, fiind relatat de timesonline.co.uk.
Calcululele pe care şi le-a făcut exploratorul nu au fost bune. Cu numai patru litri de apă la el, românul vroia să ajungă de la Yulara, lângă Uluru (Ayres Rock), la Lacul Amadeus, situat la 30 de mile distanţă.
Rezerva de apă a exploratorului s-a terminat după doar două zile. Potrivit politiei din Alice Springs, în momentul în care a fost găsit, exploratorul nu mai băuse apă şi nu mai mâncase de trei zile, aflându-se într-o stare avansată de deshidratare.
Românul a fost găsit cu ajutorul unui elicopter, la 12 mile în nordul Yulara. "Te-ai fi aşteptat ca cineva care vrea să fie salvat să sară în sus pentru a ne atrage atenţia, dar el stătea pur şi simplu chircit pe nisip, în pozitia fetusului".
Românul încerca să ajungă la lacul Amadeus, un uriaş lac sărat care este una dintre principalele atracţii pentru turiştii care vizitează Alice Springs. Lacul se află în mijlocul uneia dintre cele mai aspre regiuni deşertice ale Australiei.
În prezent, exploratorul român se află în afara oricărui pericol.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salvare
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close