Antena 3 CNN Externe Un fost gimnast chinez, nevoit să cerşească pentru a supravieţui

Un fost gimnast chinez, nevoit să cerşească pentru a supravieţui

Un fost gimnast chinez, nevoit să cerşească pentru a supravieţui
Sursa foto: Foto: f-paper.com
19 Iul 2011   •   13:39

Un gimnast chinez a ajuns cerşetor. Din cauza unei accidentări, nu mai poate participa la concursuri. Iar renta viageră primită de la stat este foarte mică, asa ca tânărul sportiv este nevoit să practice gimnastica pe stradă pentru a supravieţui.

Tânărul de 28 ani, fost component al echipei masculine de gimanstică a Chinei, a ajuns într-o situaţie disperată, după ce o accidentare la un tendon l-a obligat să abandoneze sportul de performanţă. Fostul gimnast spune că acum visul său este să îşi salveze bunicul care suferă de o tumoare cerebrală, însă nu are prea multe variante la dispoziţie.

"Am vrut să îmi arăt iubirea faţă de bunicul meu, dar nu am avut mijloacele necesare. Nu am prea multe posibilităţi. Acum fac gimnastică pe stradă pentru a câştiga un ban. Este singurul lucru pe care îl pot face", a declarat Zhang Shangwu.

Ca orice gimnast de performanţă, el nu s-a putut bucura de copilărie din cauza cantonamentelor şi a orelor nesfârşite de antrenament. 

"M-am alăturat echpei naţionale la vârsta de 12 ani. Nu am avut copilărie. M-am accidentat la 20 de ani. După aceea am părăsit echipa naţională şi m-am întors la echipa locală. Pentru mine, singurii prieteni au fost paralelele, bara orizontală şi calul cu mânere", a adăugat fostul gimnast.

Pentru a-şi vedea bunicul sănătos, bărbatul a ajuns chiar şi să fure, aşa că a stat patru ani şi jumătate după gratii. După ce povestea sa a făcut înconjurul lumii, situaţia tânărului s-a îmbunătăţit, cel puţin momentat. Acum el locuieşte într-o cameră de hotel plătită de un ziar chinez, iar mai multe organizaţii de caritate îi oferă ajutor financiar până când îşi va găsi un loc de muncă.



×
Subiecte în articol: cersetor echipa nationala China
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close