Antena 3 CNN Externe Un lup este suspectat că a mâncat un cangur. În Belgia

Un lup este suspectat că a mâncat un cangur. În Belgia

Un lup este suspectat că a mâncat un cangur domesticit şi a muşcat un altul în timpul unui atac pe timpul nopţii la Balen, în nord-estul Belgiei, a declarat miercuri pentru AFP un specialist în faună sălbatică.

Un lup este suspectat că a mâncat un cangur. În Belgia
26 Dec 2019   •   12:28

Cangurul dispărut este "probabil mort", mâncat "drept masă de Crăciun" de către lup, a declarat Jan Loos, directorul centrului de pentru animale sălbatice Landschap.

Celălalt cangur a fost rănit, muşcat de ureche, dar este "într-o stare bună de sănătate", a spus el.

Cangurii se aflau în grădina proprietarilor când a avut loc atacul. Proprietarii, a căror identitate nu a fost dezvăluită de Jan Loos, sunt cei care au apelat la specialist.

"Am descoperit urme de lup, aşa că este aproape sigur că a fost vorba de un lup, dar nu suntem 100% siguri despre care lup este vorba", a declarat expertul.

Acesta bănuieşte că autorul ar fi un lup poreclit August, reperat la jumătatea anului 2018 şi care cutreieră regiunea traversând frontiera dinspre şi înspre Germania.

De obicei, lupii vânează mistreţi sau căprioare şi, uneori, când le este comod, atacă vite, a menţionat expertul.

Contactată de AFP, poliţia din Balen a declarat că nu deţine informaţii suplimentare despre caz.

Cangurii, animale australiene, nu trăiesc de obicei în Europa în afara grădinilor zoologice. Nişte colonii de wallaby, care seamănă cu canguri de talie mică, evadaţi dintr-o rezervaţie zoologică, trăiesc de zeci de ani într-o zonă a pădurii Rambouillet, la vest de Paris. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cangur
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close