Antena 3 Externe Un meteorit de dimensiuni impresionante, filmat pe cerul Irlandei (VIDEO)

Un meteorit de dimensiuni impresionante, filmat pe cerul Irlandei (VIDEO)

04 Feb 2010   •   13:47
Un meteorit de dimensiuni impresionante, filmat pe cerul Irlandei (VIDEO)
Sursa foto: meteorit

Imagini spectaculoase surprinse, miercuri noapte, în Irlanda. O minge uriaşă de foc a brăzdat cerul. Potrivit cercetătorilor, se pare că a fost vorba despre un meteorit care a circulat prin atmosfera Pământului cu o viteză de peste 100.000 km/h.

?Spectacolul? a fost vizibil locuitorilor din sudul şi nordul Irlandei. David Moore, membru al Institutului de Astronomie din Irlanda, susţine că acesta este unul dintre cele mai importante evenimente astronomice din ultima perioadă.

?Credem că a fost vorba de un meteorit care s-a aprins în momentul în care a intrat în atmosfera Pământului. Meteoritul a fost văzut de mii de irlandezi. În cazul în care oamenii ne vor furniza suficiente informaţii, vom putea să îl localizăm în câteva zile?, a adăugat Moore.

Ultimul eveniment de acest fel de pe teritoriul Irlandei a avut loc în 1999. Atunci, bucăţile meteoritului au fost vândute cu 500 de dolari pentru un gram, relatează Belfast Telegraph.


Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close