Antena 3 CNN Externe Un milionar britanic a rămas fără avere după o afacere pe stil românesc

Un milionar britanic a rămas fără avere după o afacere pe stil românesc

Un milionar britanic a rămas fără avere după o afacere pe stil românesc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    12 Ian 2012   •   20:44

Afacerile în stil românesc au ruinat un milionar britanic. Bărbatul a fost ademenit, acum patru ani, de un om de afaceri român să investească în proprietăţi imobiliare, lângă Bucureşti. Românul l-a lăsat însă şi fără bani şi fără cartierul de lux pe care îi promisese că-l va construi. Britanicul a ajuns acum să aibă datorii de 6 milioane de euro.

Omul de afaceri povesteşte că şi-a pus toată încrederea în investiţie, fiind asigurat şi de partenerul român că "singurul lucru care poate merge prost este dacă un meteorit loveşte pământul".

Meteoritul nu a venit, însă britanicul a fost ruinat de afacerea din România. În 2007, convins de explozia imobiliară şi cuvintele abile ale unui specialist din România, Charles Cole a cumpărat 60 de hectare de pământ lângă Bucureşti, chiar lângă pădurea Buftea

Fara sa ia în seama avertismentele celor din jur, Charles a garantat investiţia cu toată averea sa şi în plus, a împrumutat de la banci alte 3,6 milioane de euro. Era hipnotizat de promisiunile românului şi a partenerilor de afaceri ai acestuia. I-au spus ca, în doi ani, îi vor construi un cartier de lux.

Prietenii români nu şi-au respectat însă promisiunea. N-au pus nici măcar o cărămidă la aşa-zisul cartier de lux. Charles spune ca a realizat prea târziu ca a avut de-a face cu nişte şarlatani. Înşelat, bărbatul a rămas doar cu datoriile uriaşe, iar băncile i-au luat tot ce avea în România. Mai grav este că executorii îi bat la uşa şi-n Marea Britanie ca să-i ia conacul şi toate proprietăţile.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close