Antena 3 Externe Un portret al Reginei Elisabeta a II-a, în care aceasta are gâtul "prea lung", expus la Liverpool

Un portret al Reginei Elisabeta a II-a, în care aceasta are gâtul "prea lung", expus la Liverpool

de G.S.    |    19 Ian 2013   •   13:46
Un portret al Reginei Elisabeta a II-a, în care aceasta are gâtul "prea lung", expus la Liverpool
Sursa foto: Foto: royalwatcher.tumblr.com

Un portret al Reginei Elisabeta a II-a, în care aceasta este prezentată cu "gâtul prea lung" şi care nu a fost niciodată prezentat publicului, a fost expus, la 61 de ani de la realizarea sa, informează The Independent.
   
Potretul reginei, realizat de John Napper pentru a marca urcarea acesteia pe tron, în 1953, nu a fost expus în public deoarece reprezentanţii Liverpool Corporation, care comandase lucrarea, au considerat că aceasta nu seamănă cu regina, principala critică fiind că gâtul acesteia este prea lung.
   
Napper a spus ulterior că lucrarea sa este "un frumos portret al unei regine, dar nu această regină". Portretul reginei a fost înlocuit atunci de un altul, care este şi în prezent expus în primăria din Liverpool.

Recent a avut loc o campanie pentru a expune lucrarea lui Napper, care acum poate fi văzută în primăria din Liverpool. Napper, care a murit în 2001, la vârsta de 84 de ani, a pictat-o şi pe Lady Churchill, în anii '50. 
   
"Este minunat că lucrarea a fost expusă şi poate fi văzută de persoanele care vin aici să se căsătorească sau să obţină cetăţenia britanică", a declarat consilierul primăriei, Wendy Simon.
   
Expunerea portretului reginei a avut loc la câteva zile după ce un portret al ducestei de Cambridge a fost arătat publicului şi ulterior a fost criticat pe motiv că nu seamănă cu soţia prinţului William.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close