Antena 3 CNN Externe Un profesor din Alba Iulia, desemnat cel mai bun cercetător din lume, într-un domeniu al matematicii

Un profesor din Alba Iulia, desemnat cel mai bun cercetător din lume, într-un domeniu al matematicii

Un profesor din Alba Iulia, desemnat cel mai bun cercetător din lume, într-un domeniu al matematicii
08 Feb 2010   •   16:34

Daniel Breaz, profesor al Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, va primi titlul de cel mai bun cercetător din lume într-un domeniu al matematicii - teoria geometrică a funcţiilor. El a fost selectat din aproape 4.500 de matematicieni din întreaga lume şi va primi această distincţie în luna mai, relatează Mediafax.

Profesorul universitar român a primit recent o invitaţie din partea Institutului de Cercetare pentru Ştiinţe Matematice din cadrul Universităţii Kyoto, din Japonia, pentru a i se decerna premiul de cel mai bun cercetător din lume al anului 2009 în teoria geometrică a funcţiilor.

Ceremonia va avea loc în data de 21 mai, la Osaka. "Este un premiu pe care îl acordă în fiecare an Universitatea din Kyoto unui cercetător din lume în domeniul teoriei geometrice a funcţiilor. Anul acesta a fost bucuria mea de a fi nominalizat şi de a primi acest premiu pentru anul 2009. Este un premiu care mă bucură şi care încununează o muncă în cercetare de peste 12 ani", a declarat Daniel Breaz, pentru Mediafax.

De-a lungul timpului au mai fost doi români care au câştigat acest premiu, România fiind recunoscută pe plan mondial în domeniul teoriei geometrice a funcţiilor.Daniel Breaz este unul dintre cei mai tineri profesori universitari din România, la cei 34 de ani pe care-i are. El este doctor în matematică şi profesor la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. A publicat zece cărţi de specialitate şi mai mult de o sută de articole ştiinţifice. Colaborează cu universităţi din Canada, Japonia, Egipt şi Turcia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: matematica profesor universitar
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close