Antena 3 CNN Externe Un senator nigerian de 49 de ani şi-a luat soţie de 13 ani (VIDEO)

Un senator nigerian de 49 de ani şi-a luat soţie de 13 ani (VIDEO)

Un senator nigerian de 49 de ani şi-a luat soţie de 13 ani (VIDEO)
01 Mai 2010   •   13:48


Un senator din Nigeria a creat un scandal uriaş după ce presa a dezvăluit că şi-a luat o soţie de numai 13 ani. Senatorul este musulman şi mai are, bineînţeles, şi alte soţii de vârste aproape la fel de fragede. Sub presiunea organizaţiilor de femei, parlamentul anchetează cazul, deşi unii nigerieni socotesc că senatorul nu a făcut nimic prea rău.

Senatorul de 49 de ani este un adept al legii islamice, potrivit căreia căsătoriile pot avea loc la orice vârstă dacă părinţii sunt de acord. Dar statul nigerian, unde trăiesc atât musulmani cât şi creştini, are alte legi iar căsătoria cu o minoră este pedepsită cu închisoarea. Asociaţiile de femei susţin că senatorul trebuie sancţionat exemplar, deoarece este recidivist.

Medicii avertizează că fetele căsătorite la vârste prea mici suferă adesea vătămări grave din partea noilor soţi, care, apoi, le aruncă pur şi simplu în stradă. Nigerienii de rând au opinii diferite faţă de acest caz. Cei mai indignaţi sunt, fireşte, părinţii de fete.

Senatorul susţine că mica sa soţie are mai mult de 13 ani, dar refuză să-i precizeze vârsta sub pretextul că nu vrea să-i încalce intimitatea. Comisiile de etică ale ambelor camere parlamentare au deschis anchete asupra cazului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: senator Nigeria scandal sotie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close