Antena 3 CNN Externe Un site islamist îndeamnă la atacuri teroriste în Franţa şi asasinarea preşedintelui Hollande

Un site islamist îndeamnă la atacuri teroriste în Franţa şi asasinarea preşedintelui Hollande

Un site islamist îndeamnă la atacuri teroriste în Franţa şi asasinarea preşedintelui Hollande
11 Mar 2014   •   16:13

Un site al militanţilor islamişti cheamă la organizarea unor atacuri împotriva Franţei şi ameninţă cu asasinarea preşedintelui Francois Hollande, ca represalii pentru politica dusă de administraţia de la Paris în Mali şi Republica Centrafricană.

Al Minbar Jihadi Media Network, o pagină web foarte populară în rândul islamiştilor radicali, a creat şase secţiuni speciale într-o campanie intitulată "Nu vom tăcea în faţa Franţei".

Contingentul Hexagonului din Republica Centrafricană depăşeşte 2000 de militari care ajută la misiunile de păstrare a păcii în regiune.

"Acest mesaj se adresează lupilor noştri singuratici din Franţa: Asasinaţi preşedintele, terorizaţi acest guvern blestemat, puneţi bombe şi provocaţi panică. Ei sunt vinovaţi pentru ce se întâmpla în Republica Centrafricană", se arată într-o postare recentă.

O sursă oficială de la Paris spune că ameninţarea este tratată foarte serios, dar că nu este ceva nou, fiind vorba deja de un fenomen al ameninţărilor care se succed în mod frecvent.

"Nu este prima ameninţare de acest gen pe care o primim. Acestea au venit şi pe timpul intervenţiei din Mali şi înainte de Mali. Cu toate acestea, vom lua măsurile preventive care se impun în această situaţie", a spus sursa menţionată, citată de Reuters.

×
Subiecte în articol: franta, paris
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close