Antena 3 CNN Externe Un TAIFUN ameninţă regiunea Fukushima

Un TAIFUN ameninţă regiunea Fukushima

Un TAIFUN ameninţă regiunea Fukushima
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Sep 2013   •   11:35
Puternicul taifun Man-yi avansa duminică în direcţia Japoniei, determinând meteorologii să emită avertizări de ploi torenţiale, inundaţii şi rafale de vânt puternice, cu atât mai mult cu cât furtuna riscă să se abată, luni, asupra regiunii Fukushima, relatează AFP, conform Mediafax.
 
Taifunul, al 18-lea al sezonului în Asia, se afla duminică, la prânz (ora locală), în apele Pacificului din sudul Japoniei, provocând rafale de vânt de 126 de kilometri pe oră. 
 
Furtuna urmează să lovească, luni dimineaţa, partea de sud a principalei insule a Japoniei, Honshu, în jurul orei 9.00 (00.00 GMT) şi se va deplasa în direcţia capitalei nipone, apoi va traversa nord-estul ţării, între care şi regiunea Fukushima, unde se află centrala nucleară deteriorată de cutremurul urmat de tsunami din 11 martie 2011. 
 
Chiar înainte de a atinge arhipelagul, taifunul a cauzat deja, duminică dimineaţă, precipitaţii violente şi vânt puternic în sudul şi estul ţării, fără a provoca daune însemnate. 
 
Japonia a fost, până acum, relativ ocolită de taifunuri anul acesta, însă ploile abundente au cauzat numeroase pagube în luna august, în vest, în timp ce estul ţării a fost afectat de un val de caniculă care a făcut cel puţin 350 de morţi şi a cauzat îngrijorare cu privire la rezervele de apă, în special la Tokyo. 
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close