Antena 3 CNN Externe Un tribunal din Spania a emis mandate de arestare pe numele foştilor lideri chinezi

Un tribunal din Spania a emis mandate de arestare pe numele foştilor lideri chinezi

Un tribunal din Spania a emis mandate de arestare pe numele foştilor lideri chinezi
21 Noi 2013   •   17:08

Guvernul chinez cere cu insistenţă suspendarea deciziei instanţei spaniole de arestare a fostului preşedinte Jiang Zemin, a fostului premier al Consiliului de Stat, Li Peng şi a mai multor alţi foşti demintari de rang înalt de la Beijing.
Această declaraţie a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei.

"Am solicitat ca partea spaniolă să clarifice această situaţie revoltătoare. Disputele externe ale separatiştilor au dat naştere în mod repetat zvonurilor care provocau atacuri la adresa guvernului chinez, înrăutăţind astfel relaţiile dintre China şi alte ţări", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei, citat de AP.
Diplomatul a adăugat că "poziţia Chinei în această problemă rămâne neschimbată".
"Cerem ca guvernul Spaniei să adopte poziţia Chinei şi să schimbe decizia total greşită pentru a evita deteriorarea relaţiilor dintre cele două ţări", a adăugat Hong Lei.

La începutul acestei săptămâni, Curtea Supremă de la Madrid a emis un mandat de arestare pentru Jiang Zemin, Li Peng şi alţi oficiali chinezi, aceştia fiind acuzaţi de încălcarea flagrantă a drepturilor omului în Tibet, în perioada anilor 1980 - 1990.

×
Subiecte în articol: Tibet
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close