Antena 3 CNN Externe Un virus periculos face ravagii în Iran. 112 oameni au murit

Un virus periculos face ravagii în Iran. 112 oameni au murit

Un virus periculos face ravagii în Iran. 112 oameni au murit
Sursa foto: Foto: freeimages.com
28 Dec 2015   •   17:40

Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie și până în prezent, anunță luni AFP șI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătății din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape față de precedentul bilanț, din 15 decembrie, care era de 57 de morți., scrie Agerpres.În total, '1.190 de persoane au fost contaminate cu acest virus și spitalizate', a declarat Mohamad Mehdi Guya, asigurând că epidemia este sub control. Totodată, el a estimat că 'primul val, cel mai grav' de îmbolnăviri va 'scădea' în zilele următoare.

Cele mai multe cazuri de gripă porcină s-au înregistrat în sud-estul țării, în provinciile Kerman și Sistan-Baluchistan, din apropiere de granița cu Pakistanul, de unde a venit virusul H1N1, potrivit autorităților din capitală. În restul regiunilor, îmbolnăvirile de acest gen au fost doar izolate.

Virusul H1N1 a ucis 18.500 de persoane din 214 țări din întreaga lume în pandemia din 2009-2010. În Iran, primul caz raportat în 2009 de gripă porcină a fost al unei tinere care revenise din SUA.

În 2015, după ce numărul de îmbolnăviri a început să crească, Iranul a lansat o campanie de informare a publicului în legătură cu simptomele gripei porcine și regulile de igienă necesare pentru a preveni contaminarea cu periculosul virus.

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close