Antena 3 CNN Externe Ungaria. Cocktail Molotov de Ziua maghiarilor

Ungaria. Cocktail Molotov de Ziua maghiarilor


Ungaria. Cocktail Molotov de Ziua maghiarilor
14 Mar 2007   •   23:31

Cu o zi înaintea ceremoniilor de Ziua maghiarilor de pretutindeni, poliţia a făcut o descoperire impresionantă. Mai multe pistoale, mitraliere modificate şi zeci de componente de arme au fost găsite într-o pivniţă dintr-un cartier al capitalei. În plus, a fost arestat un tânăr care pregătise 80 de cocktailuri Molotov, toate pentru ceremoniile de joi. Poliţiştii au arestat un bărbat de 35 de ani, după ce au primit informaţii referitoare la o ascunzătoare de arme. Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât serviciile secrete maghiare deţin informaţii că ceremoniile de la Budapesta ar putea fi perturbate de demonstraţii violente.

Autorităţile au avertizat populaţia că militanţii extremişti plănuiesc să comită atacuri pe 15 martie. Anumite grupări de extremă dreapta şi-au anunţat, însă, intenţia de a participa la manifestaţii paşnice, la apelul principalului partid de opoziţie, Fidesz, care vrea demisia premierului Ferencs Gyurcsany. Mai mult, în capitala maghiară a fost descoperită şi o "fabrică" de cocktailuri Molotov, în casa unui tânăr de numai 19 ani.

Membru al unei grupări de extremă-dreapta, băiatul a admis că dorea să folosească sticlele incendiare la ceremoniile de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Numeroase forţe de ordine vor fi mobilizate joi. Circa 100 de camere video instalate recent vor ajuta la supravegherea locurilor sensibile din capitală. Spaţiul aerian din Budapesta va fi parţial închis.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close