Antena 3 Externe Ungaria respinge ultimatumul Comisiei Europene și refuză să modifice legea anti-LGBT: "Eforturile Bruxelles-ului sunt în zadar"

Ungaria respinge ultimatumul Comisiei Europene și refuză să modifice legea anti-LGBT: "Eforturile Bruxelles-ului sunt în zadar"

de Mia Lungu    |    07 Iul 2021   •   22:51
Ungaria respinge ultimatumul Comisiei Europene și refuză să modifice legea anti-LGBT: "Eforturile Bruxelles-ului sunt în zadar"
Sursa foto: Hepta

Ungaria a respins, miercuri, ultimatumul Comisiei Europene care îi cerea abrogarea legislaţei anti-LGBT adoptată în urmă cu două săptămâni. „Eforturile Bruxelles-ului de a permite activiştilor LGBTQ să intre în şcoli şi creşe sunt în zadar”, transmite guvernul ungar şi anunţă că legea nu va fi abrogată, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a avertizat, miercuri, că va da în judecată Ungaria dacă nu se conformează, însă reprezentanţii guvernului de la Budapesta au anunţat că îşi păstrează poziţia.

„Eforturile Bruxelles-ului de a permite activiştilor LGBTQ să intre în şcoli şi creşe sunt în zadar. Nu suntem dispuşi să facem asta”, a spus şeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală. În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul Uniunii poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement, n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni.  

„Această lege pune homosexualitatea pe picior de egalitate cu pornografia. Această lege foloseşte protecţia copiilor, căreia îi suntem dedicaţi cu toţii, ca o scuză pentru a discrimina oamenii din cauza orientării lor sexuale. Această lege este ruşinoasă. Contrazice profund valorile fundamentale ale Uniunii Europene, protecţia minorităţilor, demnitatea umană, egalitatea şi respectarea drepturilor omului.

Dacă Ungaria nu pune lucrurile la punct, Comisia va folosi puterile cu care este învestită în calitate de garant al tratatelor”, a spus von der Leyen în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

 

×
Subiecte în articol: Ungaria LGBT legea ultimatumul

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close