Antena 3 CNN Externe Ungureanu în vizită diplomatică la Zagreb

Ungureanu în vizită diplomatică la Zagreb

Ungureanu în vizită diplomatică la Zagreb
02 Mar 2007   •   08:09

Şefii diplomaţiilor statelor din sud-estul Europei sunt prezenţi, timp de 2 zile, la Zagreb, la o reuniune a membrilor Procesului de Cooperare în Sud-Estul Europei. Printre aceştia se numără şi ministrul demisionar de Externe al României, Mihai Răzvan Ungureanu. Potrivit unui comunicat al MAE, reuniunea este organizată de preşedinţia în exerciţiu a Croaţiei.

La reuniune participă miniştri Afacerilor Externe din Croaţia, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia, România, precum şi adjuncţii şefilor diplomaţiilor din Grecia sau Bulgaria. Printre subiectele care vor fi dezbătute se numără situaţia din regiune, probleme legate de strategia Pactului de Stabilitate, precum şi rolul Procesului de Cooperare în Sud-Estul Europei ca forum politic.

În cadrul întâlnirii, miniştrii de externe din statele membre vor adopta o declaraţie comună care va avea o puternică dimensiune politică şi care va include şi problema statutului provinciei Kosovo. În acest sens, la reuniune va participa şi emisarul special al Naţiunilor Unite în problema kosovară, Marti Ahtisaari, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi ai Pactului de Stabilitate pentru Europa de sud-est. De asemenea diplomaţii vor lua decizii cu impact semnificativ asupra bunei funcţionări a viitorului Consiliu al Cooperării Regionale, care îşi va începe activitatea în 2008.

Antena3

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close