Antena 3 CNN Externe UPDATE: Aproximativ 200.000 de oameni PROTESTEAZĂ în Piaţa Independenţei din Kiev

UPDATE: Aproximativ 200.000 de oameni PROTESTEAZĂ în Piaţa Independenţei din Kiev

UPDATE: Aproximativ 200.000 de oameni PROTESTEAZĂ în Piaţa Independenţei din Kiev
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Dec 2013   •   14:00
UPDATE: Aproximativ 200.000 de opozanţi proeuropeni s-au reunit duminică în Piaţa Independenţei, în centrul Kievului, unde protestează de aproape o lună, după ce preşedintele ucrainean a refuzat să semneze un acord de asociere cu UE pentru a se reorienta spre Rusia, relatează AFP.
Către ora 10.00 GMT (12.00, ora României), piaţa era plină, iar manifestanţi continuau să vină să participe la acest nou miting, organizat după cele din cele două duminici anterioare, care au mobilizat sute de mii de persoane, a constat un jurnalist AFP.



---------

Oraşul Kiev se pregăteşte pentru încă o zi de proteste antiguvernamentale de amploare. Mai exact, organizatorii aşteaptă până la un milion de oameni pe străzi. Protestul este programat să înceapă la ora 12:00, conform Novinite.
 
Mii de protestatari proeuropeni au rămas peste noapte în Piaţa Independenţei din centrul Kievului. Baricadele ridicate de protestatari au fost întărite cu cauciucuri vechi şi ţevi de metal, după ce poliţia specială Berkut a încercat să spargă baricadele. 
 
Liderii opoziţiei au făcut apel la protestari să îşi păstreze poziţiile dar să rămână vigileţi, pentru că există "agitatori" care ar putea declanşa violenţe între protestatari rivali. 
 
De altfel, cele două tabere, pro şi antiguvern, şi-au organizat protestele în zone foarte apropiate sâmbătă. Nu au existat violenţe. 
 
Opoziţia acuză autorităţile că aduc oameni în Kiev, pentru a se alătura taberei pro-guvernamentală, pentru mâncare şi bani. 
 
Autorităţile au respins aceste acuzaţii, dar au fost mai mulţi manifestanţi care au recunoscut că au fost aduşi acolo cu forţa, conform BBC.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close