Antena 3 CNN Externe Jurnaliștii de la NY Times vorbesc de luptători ucrainieni antrenați în România

Jurnaliștii de la NY Times vorbesc de luptători ucrainieni antrenați în România

Ministrul apărării naționale, Vasile Dâncu va merge în vizită de informare în garnizoanele din Timișoara și Arad. Jurnaliștii de la NY Times vorbesc de luptători ucrainieni antrenați în România.

Jurnaliștii de la NY Times vorbesc de luptători ucrainieni antrenați în România
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Sergey Averin
de Alexandra Ionescu    |    20 Ian 2022   •   18:19

Jurnaliștii de la The New York Times spun că luptători ucrainiei ar putea fi antrenați în România, pentru că de aici ar putea intra ușor înapoi în țară.

Dincolo de vizita Ministrului apărării în garnizoanele de la Timișoara și Arad, o întărire a forțelor americane pe flancul vestic, în cazul în care Ucraina va fi invadată de Rusia și promisiunea președintelui francez că țara sa va trimite batalioane de luptă în România, sunt două vești bune primite astăzi, după părerea lui Dan Dungwsciu, analist de politică externă.

”România se vede într-un fel beneficiara aceastei stări de fapt, care sperăm să nu degenereze. În ecuația strategică, mesajul președintelui francez este mai important decât mesajul președintelui Biden”.

”Președintele Biden a făcut o condiționare: dacă va ataca Rusia, vor fi antrenați soldați pe teritoriul României”.

”Dacă pericolul vine din zona de vest nu este un pericol de tip militar. România este în altă logică de securitate față de Ucraina, și chiar dacă Federația Rusă va invada Ucraina, ceea ce în momentul acesta este improbabil, nu se va atinge de un stat NATO.

×
Subiecte în articol: Ucraina luptatori antrenati Vasile Dancu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close