Antena 3 CNN Externe Utilizarea excesivă a consolelor de tip PlayStation poate provoca boli de piele

Utilizarea excesivă a consolelor de tip PlayStation poate provoca boli de piele

Utilizarea excesivă a consolelor de tip PlayStation poate provoca boli de piele
Sursa foto: copil playstation
24 Feb 2009   •   17:21

Împătimiţii jocurilor video, care utilizează în mod frecvent consolele, ar trebui să fie mai atenţi deoarece specialiştii dermatologi au descoperit o nouă boală de piele ce este asociată cu folosirea excesivă a consolelor video, anunţă BBC.
Potrivit unui studiu care a fost publicat în British Journal of Dermatology, cei care folosesc foarte des console video riscă să facă hidradenită a dermului de tip PlayStation. Cercetătorii au prezentat, în acest sens, cazul unei fete de 12 ani care s-a prezentat la un spital elveţian cu dureri acute şi leziuni la nivelul palmelor.
După zece zile în care nu a mai utilizat consola de jocuri, fata s-a recuperat complet. "În cazul în care apar dureri şi o senzaţie neplăcută la nivelul palmelor când este folosită o consolă de jocuri video, atunci e mai bine să iei o pauză pentru ca mâinile să îşi revină", a declarat Nina Goad, de la Asociaţia britanică a dermatologilor.
Potrivit doctorilor care au examinat fata, la Spitalul universitar din Geneva, aceasta suferea de un tip de hidradenită care provoacă, în general, leziuni dureroase roşii la nivelul palmelor sau picioarelor.
Medicii sunt de părere că afecţiunea dermatologică este provocată de transpiraţia intensă, însă nu este ceva comun ca aceasta să apară la nivelul palmelor.
Părinţii fetei au declarat că fata a început de curând să joace un joc video pe o consolă PlayStation, dar şi că fata făcea acest lucru timp de mai multe ore.
Doctorii consideră că problema este determinată de strângerea continuă a mânerelor consolei şi de apăsarea repetată a butoanelor, împreună cu transpiraţia determinată de tensiunea jocului.
Dependenţa de console se manifestă şi prin simptome fizice, în special prin tendonită acută numită Wiitis.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jocuri video
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close