Antena 3 CNN Externe Val de cutremure în Italia. Un mort, zeci de răniți și clădiri prăbușite. ”E o situație apocaliptică!”

Val de cutremure în Italia. Un mort, zeci de răniți și clădiri prăbușite. ”E o situație apocaliptică!”

Val de cutremure în Italia. Un mort, zeci de răniți și clădiri prăbușite. ”E o situație apocaliptică!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Oct 2016   •   08:05

O persoană a murit și cel puțin zece au fost rănite după ce trei cutremure, dintre care cel mai mare a avut 5,9 magnitudine pe scara Richter (6,1 magnitudine, după Institutul geologic american - USGS), au avut lovit centrul Italiei, miercuri seară.

Seismele au fost urmate de cel puţin 60 de replici şi au fost resimţite inclusiv în zonele Amatrice şi Pescara, puternic afectate de cutremurul din luna august, când au murit peste 300 de oameni.

De data aceasta, Ussita este oraşul care a fost lovit cel mai puternic. Primarul din localitate a declarat presei că încă sunt evaluate pagubele deoarece mai multe clădiri s-au prăbuşit. "Localitatea nostră este distrusă. Este o situaţie apocaliptică" a spus acesta.

Şi în Roma, seismele s-au simţit puternic, iar locuitorii panicaţi au ieşit în stradă. Mai multe clădiri au fost afectate de cele trei cutremure. Presa italiană scrie că unda de şoc s-a resimţit şi în Slovenia si Croaţia.

 

×
Subiecte în articol: magnitudine Amatrice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close