Antena 3 CNN Externe Vas de croazieră aflat în carantină, din cauza gripei A H1N1

Vas de croazieră aflat în carantină, din cauza gripei A H1N1

Vas de croazieră aflat în carantină, din cauza gripei A H1N1
Sursa foto: vas croaziera
18 Iun 2009   •   14:26

Autorităţile din Venezuela au plasat în carantină un vas de croazieră care are peste 1.200 de pasageri la bord, după ce trei membri ai echipajului au fost diagnosticaţi cu gripa porcină. Alţi 11 membri manifestă simptome gripale, informează BBC News.

Cei peste 1.200 de pasageri şi membrii echipajului nu au putut părăsi vasul de croazieră Ocean Dream, aflat în proprietatea unei companii spaniole.

Vasul a acostat pe insula venezuelană Margarita. După ce trei membri ai echipajului au fost diagnosticaţi cu virusul H1N1, oamenii aflaţi la bordul navei au fost împiedicaţi să debarcheze.

"Virusul a fost depistat la trei membri ai echipajului şi acum vasul trebuie să rămână în carantină până la 24 iunie" , a declarat Jorge Alchaer, oficial din cadrul serviciilor sanitare venezuelane.

Reprezentanţii companiei care deţine Ocean Dream au declarat că vasul se îndreaptă acum spre Aruba unde paragerii vor putea debraca.

Virusul A/H1N1 a contaminat aproape 36.000 de persoane din 76 de state şi a provocat moartea a peste 160 de oameni, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, organism care a declarat recent prima pandemie a secolului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vas gripa porcina
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close