Antena 3 CNN Externe Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare

Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare

Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare
08 Ian 2009   •   09:09

Ministrul de Justiţie al Papei, cardinalul Renato Martino, a criticat aspru acţiunile Israelului şi a comparat Fâşia Gaza cu ?un mare lagăr de concentrare?- acestea fiind cele mai dure comentarii ale Vaticanului de la începutul ofensivei israeliene în urmă cu două săptămâni. El a acuzat ambele părţi că se gândesc la propriile interese, în vreme ce oameni nevinovaţi plătesc preţul. Papa Benedict al XVI-lea deja ceruse anterior încetarea conflictului.
?Populaţiile fără apărare sunt mereu cele care plătesc preţul. Priviţi condiţiile din Gaza: seamănă din ce în ce mai mult cu un mare lagăr de concentrare?, declara cardinalul. Acesta a chemat părţile la negocieri.
?Dacă acestea nu pot ajunge la un acord, atunci altcineva ar trebui să o facă în locul lor. Lumea nu poate sta deoparte să privească şi să nu facă nimic?, sublinia oficialul.
?Noi, creştinii, nu suntem singurii care numim acest pământ ca fiind sfânt: evreii şi musulmanii îl consideră la fel. Faptul că acest pământ este scena vărsării de sânge este o mare tragedie?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close