Antena 3 Externe Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare

Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare

08 Ian 2009   •   09:09
Vaticanul acuză Israelul şi compară Gaza cu un lagăr de concentrare

Ministrul de Justiţie al Papei, cardinalul Renato Martino, a criticat aspru acţiunile Israelului şi a comparat Fâşia Gaza cu ?un mare lagăr de concentrare?- acestea fiind cele mai dure comentarii ale Vaticanului de la începutul ofensivei israeliene în urmă cu două săptămâni. El a acuzat ambele părţi că se gândesc la propriile interese, în vreme ce oameni nevinovaţi plătesc preţul. Papa Benedict al XVI-lea deja ceruse anterior încetarea conflictului.
?Populaţiile fără apărare sunt mereu cele care plătesc preţul. Priviţi condiţiile din Gaza: seamănă din ce în ce mai mult cu un mare lagăr de concentrare?, declara cardinalul. Acesta a chemat părţile la negocieri.
?Dacă acestea nu pot ajunge la un acord, atunci altcineva ar trebui să o facă în locul lor. Lumea nu poate sta deoparte să privească şi să nu facă nimic?, sublinia oficialul.
?Noi, creştinii, nu suntem singurii care numim acest pământ ca fiind sfânt: evreii şi musulmanii îl consideră la fel. Faptul că acest pământ este scena vărsării de sânge este o mare tragedie?.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close