Antena 3 CNN Externe Vaticanul va beatifica un martir din România

Vaticanul va beatifica un martir din România

Vaticanul va beatifica un martir din România
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Dec 2010   •   12:47

Episcopul martir Johann Scheffler va fi proclamat, anul viitor, pe 3 iulie, Fericit al Bisericii Catolice. Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor de la Vatican este aproape de finalizarea dosarelor de beatificare ale martirilor Bisericii Catolice din România, care au suferit pentru credinţă în timpul comunismului, relatează România Liberă în ediţia online.

IPS Gyogry Jakubinyi, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, a declarat pentru România Liberă că la ceremonia de beatificare va lua parte, în calitate de reprezentant al Papei Benedict al XVI-lea, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor. De asemenea, la această ceremonie vor participa toţi episcopii catolici din România, precum şi alţi înalţi prelaţi, invitaţi special la slujba de beatificare.

Pentru că pentru că cei mai mulţi credincioşi care au fost păstoriţi de episcopul Johann Scheffler erau de origine maghiară, la ceremonie va fi cu siguranţă invitat cardinalul Peter Erdo, primatul Ungariei.

Papa Benedict al XVI-lea a aprobat în iule 2010 decretul de beatificare a episcopului Johann Scheffler, care va fi pomenit de maghiarii sătmăreni sub numele de Fericitul Janos Scheffler. Iniţiatorul procesului de canonizare a fost regretatul episcop Pal Reizer. Procesul de canonizare a început după căderea comunismului, la reînfiinţarea Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare.

×
Subiecte în articol: Vatican beatificare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close