Antena 3 CNN Externe Veste tristă în lumea muzicii country! Un celebru cântăreț a încetat din viață (FOTO)

Veste tristă în lumea muzicii country! Un celebru cântăreț a încetat din viață (FOTO)

Veste tristă în lumea muzicii country! Un celebru cântăreț a încetat din viață (FOTO)
20 Noi 2017   •   09:09

Mel Tillis, cântăreț de muzică country și compozitor prolific american, a murit duminică la 85 de ani într-un spital din centrul Floridei din cauza unei insuficiențe respiratorie, relatează EFE.

De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, Tillis, născut la Tampa (Florida), a înregistrat peste 60 de albume, iar 35 dintre single-urile sale au intrat Top Ten. Dintre acestea șase au ajuns pe primul loc, precum ''I Ain't Never'', ''Coca-Cola Cowboy'', ''Southern Rains'' o ''Good Woman Blues''.

Tată a șase copii, printre care și cântăreața de muzică Pam Tillis, muzicianul este compozitorul a peste 1.000 de cântece, dintre care peste jumătate au fost cântate de vedete ale genului precum Kenny Rogers, George Strait și Ricky Skaggs. 

Tillis era membru al Country Music Hall of Fame, iar în 2012 cel pe atunci președinte ale SUA, Barack Obama (2009-2017), i-a conferit Medalia Națională a Artelor, cea mai înaltă distincție decernată de guvernul american artiștilor.

Vestea morții sale a provocat un val condoleanțe pe rețelele de socializare, precum cele adresate de cântărețul Blake Shelton, care pe contul său de Twitter l-a considerat pe Tillis unul dintre cei mai "talentați compozitori, un artist incredibil și un tip plin de umor".

Grupul de muzică country Rascal Flatts a subliniat, de asemenea, pe Twitter că moartea lui Tillis este "o grea pierdere" pentru acest gen de muzică.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: muzica cantaret
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close