Antena 3 CNN Externe Vestea care înmărmurea planeta în urmă cu 15 ani: "Prinţesa inimilor a murit într-un tragic accident"

Vestea care înmărmurea planeta în urmă cu 15 ani: "Prinţesa inimilor a murit într-un tragic accident"

Vestea care înmărmurea planeta în urmă cu 15 ani: "Prinţesa inimilor a murit într-un tragic accident"
Sursa foto: Foto: liljun.com
de O.P.    |    31 Aug 2012   •   06:16

Astăzi se împlinesc 15 ani de la dispariţia fulgerătoare a prinţesei Diana, în controversatul accident de la Paris. Au rămas multe întrebări fără răspuns, dar un lucru este sigur: pentru britanici, "Prinţesa inimilor" nu a murit.

31 august 1997. La primele ore ale dimineţii, o ştire i-a înmărmurit pe telespectatorii din întrega lume: la numai 36 de ani, prinţesa Diana murise într-un accident de maşină, la Paris, împreună cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed, şi şoferul limuzinei în care se aflau.

În încercarea de a scăpa de paparazzi, şoferul a pierdut controlul bolidului, care s-a izbit violent de un stâlp, într-un pasaj subteran. Diana, grav rănită, a mai supravieţuit o vreme, prinsă în carcasa maşinii. Echipajele de salvare au ajuns în doar câteva minute, dar descarcerarea a durat aproape o oră şi jumătate iar atunci când prinţesa a ajuns la spital, era deja prea târziu.

Anchetele desfăşurate de poliţia franceză şi de Scotland Yard au stabilit că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au fost urmarea unui "tragic accident", provocat de viteza excesivă.

Dar "teoriile conspiraţiei" legate de moartea Dianei nu au încetat să apară. Unii spun că Mercedesul în care se afla Diana a fost urmărit de o maşină în care nu se afla niciun fotograf. Şi că, de fapt, paparazzii au ajuns la locul accidentului abia după o jumătate de oră. S-a spus chiar că în spatele accidentului ar fi fost oficiali ai Marii Britanii.

La numai 20 de ani, Diana devenise soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, iar trei ani mai târziu era deja mama a doi copii, William şi Harry. S-a implicat, încă de la sfârşitul anilor 80, în numeroase acţiuni caritabile.

Vizita deseori spitale şi patrona mai multe organizaţii umanitare. Toate acestea i-au adus admiraţia şi iubirea britanicilor, care i-au păstrat un loc în inimile lor chiar şi după dureroasa despărţire de prinţul Charles.



×
Subiecte în articol: printesa Diana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close