Antena 3 CNN Externe Vestea care poate răsturna rezultatul alegerilor din SUA. Ce s-a aflat despre Barack Obama

Vestea care poate răsturna rezultatul alegerilor din SUA. Ce s-a aflat despre Barack Obama

Vestea care poate răsturna rezultatul alegerilor din SUA. Ce s-a aflat despre Barack Obama
de O.P.    |    12 Oct 2012   •   07:19

Alegerile din SUA au intrat în linie dreaptă, iar cei doi candidaţi - Barack Obama şi Mitt Romney - se bat pentru fiecare vot. Astfel, potrivit unui sondaj de opinie, Obama este foarte popular în rândul hispanicilor care locuiesc în Statele Unite. Cei care susţin că îl vor vota pe actualul preşedinte american la alegerile din 6 noiembrie sunt mult mai numeroşi decât cei care optează pentru candidatul republican, Mitt Romney.

Aproape şapte hispanici din zece înscrişi pe listele electorale se declară dispuşi să voteze pentru democratul Barack Obama în cadrul alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie, faţă de 21 la sută pentru rivalul său republican Mitt Romney, arată un sondaj publicat joi.

La 69 la sută, proporţia hispanicilor - cea mai numeroasă minoritate etnică din Statele Unite - care asigură că vor vota pentru Barack Obama este superioară celei de 67 la sută din voturile hispanicilor câştigate în 2008 în faţa republicanului John McCain. Aproximativ 23,7 milioane de hispanici sunt înscrişi pe liste pentru a lua parte la scrutin, adică cu patru milioane mai mult ca în 2008.

Aceştia reprezintă 11 la sută din electorat. Însă conform acestei anchete a institutului Pew Hispanic, doar 77 la sută se declară "absolut siguri" că vor vota la 6 noiembrie, mai puţin decât media pentru toţi alegătorii americani înscrişi pe listele electorale (89 la sută).

Peste două treimi (67 la sută) apreciază de asemenea că votul hispanicilor va avea o pondere semnificativă în desemnarea învingătorului.





×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Alegeri SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close