Antena 3 CNN Externe VIDEO! Un mastodont de mărimea a 14 elefanți a fost descoperit în Argentina! Palentologii căută craniul

VIDEO! Un mastodont de mărimea a 14 elefanți a fost descoperit în Argentina! Palentologii căută craniul

VIDEO! Un mastodont de mărimea a 14 elefanți a fost descoperit în Argentina! Palentologii căută craniul
02 Iul 2014   •   09:40

Paleontologii argentinieni caută în Patagonia craniul celui mai mare dinozaur din lume, un mastodont de mărimea a 14 elefanți, informează AGERPRES. Cercetătorii de la Muzeul paleontologic ''Edigio Peruglio'' din Trelew, care au descoperit osemintele animalului erbivor ce cântărea probabil aproape 80 tone, s-au angajat într-o muncă titanică.

''Am realizat doar 30% din activitățile de extracție și avem deja 200 de rămășițe fosilizate. Mai avem de lucru doi sau trei ani și sperăm să găsim craniul sau măcar o parte din el'', a spus Jose Luis Carballido, cercetător la Consiliul național pentru cercetări științifice și șeful echipei care a descoperit dinozaurul acum trei ani.

Animalul cu gât și coadă lungi avea probabil 40 metri lungime, iar femurul măsoară 2,40 metri, cu diametrul de grosimea unui trunchi de copac. ''Avem de-a face cu cel mai mare dinozaur din lume, dar pentru noi cel mai important este ceea ce urmează. Există mult material, în stare foarte bună de conservare'', afirmă paleontologul Alejandro Otero. ''Din craniu avem doar un dinte. Ne lipsește gâtul, dar avem spatele și coada...Este foarte important să găsim craniul fiindcă nu avem multe cranii din acea perioadă. Animalul putea avea capul de un metru'', a spus Carballido.


Nu departe de osemintele celor șapte erbivore descoperite au fost găsiți 70 de dinți de dinozauri carnivori, precum și fosile de trunchiuri de copaci și frunze. ''Acest lucru ne va permite să reconstituim mediul și ecosistemul în care trăiau dinozaurii'', a adăugat el.



×
Subiecte în articol: Argentina dinozaur
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close