Antena 3 CNN Externe Violenţe la un protest al unor muncitori români din Italia. Trei persoane au ajuns la spital

Violenţe la un protest al unor muncitori români din Italia. Trei persoane au ajuns la spital

Violenţe la un protest al unor muncitori români din Italia. Trei persoane au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: www.marocpress.com
06 Mar 2014   •   12:01

Un protest al unor muncitor români din Italia a degenerat în violenţe. Trei manifestanţi au ajuns la spital şi alte câteva zeci au fost răniţi uşor, după ce forţele de ordine au încercat să oprească protestul. Românii cer primirea celui de-al 13-lea salariu, concedii plătite şi asigurare medicală. În schimb însă, oamenii au fost concediaţi de firma italiană.

Muncitorii români îi acuză pe poliţişti că au intervenit în forţă, i-au lovit, iar trei dintre ei au ajuns la spital. Românii au protestat pentru că nu şi-au primit cel de-al 13-lea salariu şi nu beneficiază de concedii de odihnă şi de asigurare medicală.

Compania italiană angajatoare a ignorat cererile românilor şi i-a concediat atunci când nu au mai venit la serviciu. Mai mult, a angajat în locul lor alţi români.

70 de familii riscă acum să rămână pe drumuri. Singura speranţă vine de la avocatul firmei italiene, care a fost de acord să stea de vorbă cu românii. Cu toate acestea, reprezentantul comunităţii române din Toscana spune că şansele ca acest conflict să se finalizeze în mod paşnic sunt mici.

Muncitorii români cer ajutorul Ambasadei şi autorităţilor italiene pentru rezolvarea situaţiei în care se află. Ei spun că îşi doresc să muncească pentru compania italiană dar cer să aibă toate drepturile care li se cuvin.

×
Subiecte în articol: muncitori romani
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close