Antena 3 CNN Externe Viorica Dăncilă, anunț de la Chișinău pentru români - VIDEO

Viorica Dăncilă, anunț de la Chișinău pentru români - VIDEO

Viorica Dăncilă, anunț de la Chișinău pentru români - VIDEO
27 Feb 2018   •   11:37

Update: „Am oferit prilejul unei treceri în revistă, atât a proiectelor în derulare, cât și a agendei europene. Avem un portofoliu consistent de proiecte în derulare. Am discutat despre proiectele de interconectare. Proiectul Iași-Ungheni-Chișinău reconfirmă rolul României de principal partener al Republicii Moldova. I-am spus domnului prim-ministru Filip că România își dorește să își sporească rolul investițiilor în Republica Moldova. Suntem interesați de finalizarea cât mai rapidă a negocierilor Transgaz și a partenerilor din Republica Moldova”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a reconfirmat sprijinului României pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Vreau să asigur autoritățile de la Chișinău și pe cetățenii de peste Prut că România va continua să susțină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său european. Guvernul României va oferi sprijin  pentru accelerarea procesului de reforme, inclusiv din perspectiva priorităților asumate de Chișinău prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, a afirmat șeful Executivului român.

----------------------------

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, însoţită de o delegaţie de membri ai Executivului, efectuează, marţi, o vizită la Chişinău, unde are programată o întrevedere cu premierul Pavel Filip.

La finalul întrevederii, cei doi şefi de Guvern vor susţine declaraţii comune de presă, precum şi o întâlnire oficială cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

"Vreau să asigur autorităţile de la Chişinău şi pe cetăţenii de peste Prut că România va continua să susţină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său european. Guvernul României va oferi sprijin pentru accelerarea procesului de reforme, inclusiv din perspectiva priorităţilor asumate de Chişinău prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Proiectele noastre comune sunt menite să contribuie la o conectare mai strânsă a Republicii Moldova la spaţiul european şi la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor", a afirmat Viorica Dăncilă, citată în comunicatul Executivului.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi omologul său Pavel Filip se vor întâlni cu reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru şi vor inaugura Asociaţia Investitorilor Români din Republica Moldova.

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila vizita oficiala Chisinau
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close