Antena 3 CNN Externe Virusul gripei porcine se extinde. Japonia, Coreea de Sud şi China, în stare de alertă

Virusul gripei porcine se extinde. Japonia, Coreea de Sud şi China, în stare de alertă

Virusul gripei porcine se extinde. Japonia, Coreea de Sud şi China, în stare de alertă
Sursa foto: porci
26 Apr 2009   •   20:26

Organizaţia mondială a sănătăţii a avertizat că virusul gripei porcine ar putea deveni mult mai periculos. În Statele Unite, autorităţile au decretat stare de urgenţă sanitară, după ce au fost confirmate zeci de cazuri de îmbolnăviri, iar în Mexic 20 de oameni au murit în urma infectării cu virusul. În Europa nu s-a confirmat existenţa unor cazuri de îmbolnăviri, însă în Spania autorităţile ţin sub strictă supraveghere câţiva bolnavi care prezintă simptomele maladiei.

Autorităţile americane au decretat stare de urgenţă santiară după ce, încă zece cazuri de infectare cu virusul gripei porcine au fost confirmate.

În urma acestui anunţ numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate în Statele Unite a ajuns la 20. Oficialii americani se declară depăşiţi de situaţie iar oamenii se simt din ce în ce mai ameninţaţi.

"Este destul de stresant ce se întâmplă. Te duci la şcoală şi toată lumea se comportă ca şi cum ar fi ceva în neregulă. Te face să fii un pic îngrijorat."


"Oamenii mor din cauza acestei maladii şi nu ştiu prea multe despre asta. Cu toţii trebuie să avem grijă la ce facem şi să fim atenţi să nu fim expuşi."

În faţa ameninţării virusului gripei porcine, autorităţile din Japonia, Coreea de Sud, China au declanşat starea de alertă.

Situaţia este mai gravă în Mexic, unde au fost confirmate deja 20 de decese din cauza virusului, iar alte cinci sunt bănuite că ar avea legătură maladia. În realitate, se vorbeşte însă de peste 80 de victime.

Gripa porcină este o maladie respiratorie specifică porcilor din crescătorii. Ea se transmite prin contact direct cu animalele sau de la om la om, dar nu şi prin consumul de carne de porc. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap şi musculare, dar şi iritaţii la nivelul ochilor.

Antena3

×
Subiecte în articol: gripa porcina stare de urgenta
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close