Antena 3 CNN Externe Vizită plină de emoţie în Albania. Papa Francisc a fost întâmpinat de zeci de mii de credincioşi

Vizită plină de emoţie în Albania. Papa Francisc a fost întâmpinat de zeci de mii de credincioşi

Vizită plină de emoţie în Albania. Papa Francisc a fost întâmpinat de zeci de mii de credincioşi
de O.P.    |    22 Sep 2014   •   06:30

Papa Francisc viziteaza pentru prima oara Albania, de când a devenit capul Bisericii Catolice .În centrul capitalei Tirana, străzile au fost închise, iar controalele înăsprite în contextul în care Suveranul Pontif a fost ameninţat cu moartea de teroriştii din gruparea Statul Islamic. 

Papa Francisc s-a întâlnit cu liderii şi arhiepiscopii naţiunii, dar şi cu reprezentanţii altor religii.

Zeci de mii de albanezi l-au întâmpinat pe Papa Francisc cu aplauze, la Tirana. Coloanele de enoriaşi, care îi urau bun-venit suveranului, s-au întins pe câţiva kilometri. O fetiţă din public a primit binecuvântarea Sfântului Părinte, care a sărutat-o părinteşte.

Suveranul Pontif a prezidat slujba în piaţa Maica Tereza din capitala Albaniei, în timp ce ajutoarele sale au pornit printre credincioşi în ritualul sfânt al împărtăşaniei.

Papa Francisc s-a îndreptat, apoi, spre catedrala din Tirana, pentru vecernie. Aici a avut o întâlnire emoţionantă cu un preot, ce i-a povestit despre cei 30 de ani petrecuţi în lagărele de muncă sub regimul dictatorului Enver Hodja, cel care a interzis religia în 1967.

În timpul zilei, Sfântul Părinte a discutat cu cei mai importanţi lideri politici şi religioşi ai ţării. Cu acest prilej, el i-a acuzat pe extremişti că distorsionează religia şi că exploatează diferenţele dintre credinţe.

Cu câteva zile înainte de vizita în Albania, Papa Francisc a fost ameninţat cu moartea de jihadiştii Statului Islamic. Chiar şi aşa, Suveranul nu a folosit Papamobilul cu geamuri anti-glonţ la Tirana.



×
Subiecte în articol: vizita oficiala
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close