Antena 3 Externe Decizia anunțată de Vladimir Putin. Ce a ordonat guvernului îi va înfuria pe sportivii trişori

Decizia anunțată de Vladimir Putin. Ce a ordonat guvernului îi va înfuria pe sportivii trişori

de S.T.    |    11 Noi 2016   •   11:12
Decizia anunțată de Vladimir Putin. Ce a ordonat guvernului îi va înfuria pe sportivii trişori
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut guvernului să ia măsuri ample pentru înăsprirea controalelor antidoping din sport, relatează Reuters.

Vladimir Putin, un practicant al judo-ului şi al hocheiului pe gheaţă, a dispus ca activele laboratorului naţional antidoping să fie transferate către noul organism înfiinţat pentru lupta împotriva dopajului, se arată pe site-ul preşedinţiei de la Kremlin.

Atleţii ruşi au fost suspendaţi în această vară de la JO 2016 de la Rio de Janeiro, după ce Agenţia Mondială Antidoping a descoperit un sistem sistematic de dopaj susţinut de stat. Conform unui raport, autorităţile ruse au ascuns practicile de dopaj timp de ani de zile, uneori cu ajutorul serviciului de securitate FSB, şi au pus la punct un sistem elaborat pentru a-i ajuta pe sportivii trişori să câştige medalii la JO 2014, fără a fi prinşi.

Noul laborator antidoping va fi finanţat direct de stat şi prin contribuţii de la Agenţia Mondială Antidoping (AMA-WADA).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close