Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin l-a pus pe Olaf Scholz la masa lungă la care a discutat cu Emmanuel Macron

Vladimir Putin l-a pus pe Olaf Scholz la masa lungă la care a discutat cu Emmanuel Macron

Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Olaf Scholz au discutat, luni, la Moscova în contextul ultimelor evoluții ale crizei întreținute de Moscova la granița ucraineană.

Vladimir Putin l-a pus pe Olaf Scholz la masa lungă la care a discutat cu Emmanuel Macron
Sursa foto: Twitter @MID_RF
de Adrian Iclozan    |    15 Feb 2022   •   15:03

La sosirea în capitala rusă, Scholz a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, monument dedicat memoriei luptătorilor uciși în Al Doilea Război Mondial.

Imagini distribuite de autoritățile ruse pe Twitter arată cum liderii rus și german au început discuțiile așezați la aceeași masă lungă de 5-6 metri la care s-a desfășurat, săptămâna trecută, dialogul bilateral între Emmanuel Macron și Vladimir Putin (foto următoare).

"Acest lucru nu va afecta caracterul întâlnirii, conținutul sau durata. Convorbirile vor fi "extinse", a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Presa germană notează că nici președintele francez, nici cancelarul german nu au dorit să efectueze testul COVID solicitat de partea rusă, acest aspect fiind invocat de gazdele moscovite drept pretext pentru distanțarea semnificativă dintre participanții la dialog.

Rusia: "Putin și Scholz discută garanțiile de securitate și soluționarea conflictului intra-ucrainean"

În textul care însoțește imaginea distribuită pe Twitter, se spune că pe agenda dialogului sunt "subiecte din zona bilaterală și internațională, probleme legate de acordarea garanțiilor de securitate reclamate de Rusia și soluționarea conflictului intern ucrainean".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Olaf Scholz, care a vizitat Ucraina cu o zi înainte și a susținut o conferință de presă comună cu președintele Volodimir Zelenski, a spus, la Kiev, că "nu există niciun motiv rațional" pentru acumularea a peste 130.000 de militari ruși la granițele Ucrainei pe amplasamente care permit atacarea acestei țări din trei direcții - nord, sud și est.

Scholz, care a făcut apel la dialog, a spus, totodată, de față cu președintele ucrainean, că problema aderării Ucrainei la NATO nu este de actualitate, însă partea rusă încearcă să o transforme într-o problemă actuală.

La rândul său, Volodimir Zelenski a reconfirmat că Ucraina își păstrează aspirațiile de aderare la NATO. El a revenit ulterior cu o postare pe contul său de Facebook, amplu mediatizată, în care afirmă că a primit din partea SUA că Rusia va ataca Ucraina pe 16 februarie.

El a făcut apel la ucraineni să transforme această ipotetică "zi a atacului" într-o "zi a unității".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Olaf Scholz
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close