Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: "Eliminarea apărătorilor de la Mariupol va pune capăt negocierilor cu Rusia"

Volodimir Zelenski: "Eliminarea apărătorilor de la Mariupol va pune capăt negocierilor cu Rusia"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat astăzi că eliminarea luptătorilor ucraineni din orașul portuar Mariupol din sudul țării va pune capăt negocierilor cu Rusia.

Volodimir Zelenski: "Eliminarea apărătorilor de la Mariupol va pune capăt negocierilor cu Rusia"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    16 Apr 2022   •   20:33

"Mariupol ar putea fi ca 10 Borodeanka. Vreau să spun că eliminarea militarilor noștri, a băieților noștri, va pune capăt tuturor negocierilor", a declarat Zelenski, pentru Ukrainska Pravda, potrivit BBC.

Președintele a declarat că Ucraina nu-și va tranzacționa teritoriul și locuitorii. 

"Nu vom negocia nici teritoriul, nici oamenii. Cu cât sunt mai multe locuri ca Borodeanka, cu atât mai greu va fi", a adăugat Zelenski.

Anterior, Ucraina a insistat asupra faptului că trupele sale încă rezistă în ruinele din Mariupol.

Mariupol, închis complet de ruși. Șeful separatiștilor din Donețk: "Din acest motiv, îi vom elimina pe naționaliști"

Orașul ucrainean Mariupol, asediat de la începutul invaziei și distrus în mare măsură, va fi complet închis, începând de luni, de forțele ruse.

Din data de 18 aprilie, rușii vor interzice orice intrare în oraș și orice ieșire din localitate, împiedicând noi evacuări umanitare, relatează BBC, care îl citează în acest sens pe Petro Andriușcenko, un consilier al primarului.

Această informație, sub altă formă, a fost confirmată și de viceprimarul Serghei Orlov, care nu se mai află în oraș dar păstrează legătura cu rezidenții.

Orlov spune că interdicția de acces în Mariupol se aplică deja de patru-cinci zile și că rușii vor să o prelungească încă o săptămână, începând de luni.

Potrivit lui Orlov, trupele Moscovei intenționează să implementeze reguli mai stricte în oraș, care implică puncte de control, pentru a monitoriza și a restricționa circulația între districte.

Șeful separatiștilor din Donețek explică de ce vor fi "eliminați" naționaliștii din Mariupol

Într-o altă evoluție a situației la Mariupol, liderul așa-numitei "Republici Populare" Donețk, Denis Pușilin, a anunțat că ultimii apărători ucraineni care încă rezistă la Mariupol vor fi "eliminați".

Vorbind cu jurnaliștii de la Mariupol, Pușilin (foto, centru) a afirmat: "Acei membri ai armatei regulate, precum marinarii pe care i-aţi văzut și care erau pregătiți să se predea, s-au predat, în timp ce membrii batalioanelor naționaliste, se pare, nu au intenția de a se preda și din acest motiv urmează să fie eliminați".

Imaginile cu Pușilin, alături de politicianul cecen Adam Delimkhanov și înconjurat de trupe, au fost difuzate pe postul de știri rusesc Rusia 24, menționează BBC.

BBC reamintește că trupele ruse sunt aproape de capturarea completă a orașului Mariupol, însă o forță restrânsă de apărători ucraineni încă rezistă în zona portuară și a uzinelor Azovstal.

De asemenea, pe rețelele sociale au apărut videoclipuri cu forțele ucrainene care promit să nu își predea pozițiile.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Mariupol negocieri Rusia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close