Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, vizită în regiunea inundată după distrugerea barajului de pe Nipru

Volodimir Zelenski, vizită în regiunea inundată după distrugerea barajului de pe Nipru

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, astăzi, regiunea Herson, puternic afectată de inundații, în timp ce evacuările continuă. Aproximativ 600 de kilometri pătrați din regiune sunt sub ape după ce barajul a fost distrus.

Volodimir Zelenski, vizită în regiunea inundată după distrugerea barajului de pe Nipru
Sursa foto: Profimedia Images | Maxar
de Georgiana Adam    |    08 Iun 2023   •   11:48

Conform AP, Zelenski a mers în zonă pentru a evalua răspunsul la pagubele provocate de distrugerea barajului. Liderul ucrainean a scris pe contul său Telegram că a ajutat la evaluarea eforturilor de evacuare a civililor, de furnizare a apei potabile și a altor tipuri de sprijin, precum și la încercarea de a opri daunele uriașe provocate mediului.

Între timp, primarul instalat de Kremlin la Nova Kakhovka, un oraș ocupat de Rusia aflat la 5 kilometri de baraj și de centrala hidroelectrică prăbușite din Kakhovka, a anunțat, astăzi, la televiziunea de stat rusă, că 5 dintre cei 7 localnici care fuseseră declarați dispăruți în urma ruperii barajului au murit. Cele două persoane rămase au fost găsite și se făceau eforturi pentru a le evacua, a adăugat Vladimir Leontiev.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aproximativ 600 de kilometri pătrați din regiunea Herson, sudul Ucrainei, erau astăzi sub ape în urma distrugerii barajului hidroelectric Kakhovka, a declarat guvernatorul regional.

Guvernatorul Oleksandr Prokudin a declarat că 68% din teritoriul inundat se află pe malul stâng al râului Dnipro, ocupat de Rusia. "Nivelul mediu al inundațiilor" în regiunea Herson în această dimineață era de 5,61 metri, a declarat el, potrivit Reuters.

"Lucrăm și îi vom ajuta pe toți cei care au ajuns în dificultate", a adăugat acesta, referindu-se la inundațiile provocate de prăbușirea barajului, care se află la aproximativ 60 km în amonte de Herson.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru distrugerea barajului.

View this post on Instagram

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

"În ciuda pericolului imens și a bombardamentelor rusești constante, evacuarea din zonele inundate continuă", a declarat Prokudin. El a precizat că aproape 2.000 de persoane au părăsit teritoriul inundat până în această dimineață.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri târziu, că este imposibil de prezis câte persoane vor muri în zonele ocupate de Rusia din cauza inundațiilor. Joi a vizitat zona.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Kahovka Herson
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close