Antena 3 CNN Externe Vom vorbi mai ieftin în Uniunea Europeană

Vom vorbi mai ieftin în Uniunea Europeană

Vom vorbi mai ieftin în Uniunea Europeană
23 Mai 2007   •   07:44

Parlamentul European a decis ca apelurile telefonice internaţionale să fie mai ieftine cu până la 70 la sută pe teritoriul Uniunii Europene. Măsura va intra în vigoare din această vară. La capătul unor dezbateri îndelungate, şi în care România şi Bulgaria erau pe punctul să fie exluse de la reduceri, graţie unui amendament respins în cele din urmă, Parlamentul European a votat tarife de roaming mai mici cu aproape 70 de procente. Eurodeputaţii consideră adoptarea noii legislaţii un succes care va aduce beneficii consumatorului european.

Proiectul legislativ a fost propus de comisarul european pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding, care a avertizat îndelung operatorii de telefonie mobilă privind preţurile lor ridicate aplicate apelurilor din şi în străinătate. În primul an după adoptarea noilor reguli, tariful maxim pentru apelurile efectuate în străinătate va fi de 49 eurocenţi pe minut. Totodată, limita de preţ pentru apelurile recepţionate va fi de 24 eurocenţi pe minut. Iar aceste tarife vor scădea constant, de la an la an.

În acest moment, cel mai ridicat tarif de roaming pentru telefoanele date acasă sau primite din ţară îl plătesc românii care pleacă în Malta. Cele mai ieftine convorbiri se poartă acum între România şi Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Finlanda şi Cipru. După votul din Parlamentul European, textul trebuie să primeasca votul statelor membre, în 7 iunie. El ar putea intra în vigoare la jumătatea lunii iulie, ceea ce ar însemna că utilizatorii ar putea beneficia de noile tarife în toamnă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close