Antena 3 CNN Externe Vot pentru indepedenţa Cataloniei. Separatiștii catalani au obținut majoritatea în alegerile regionale (exit-poll)

Vot pentru indepedenţa Cataloniei. Separatiștii catalani au obținut majoritatea în alegerile regionale (exit-poll)

Vot pentru indepedenţa Cataloniei. Separatiștii catalani au obținut majoritatea în alegerile regionale (exit-poll)
27 Sep 2015   •   22:00

Partidele separatiste au câștigat o majoritate absolută solidă de locuri în parlamentul regional al Cataloniei, arăta duminică seară un exit-poll, rezultat ce ar îndrepta regiunea spre un potențial curs de coliziune cu guvernul central al Spaniei asupra independenței, notează Reuters, preluat de Agerpres. 
Principalul grup secesionist "Junts pel Si" (Împreună pentru Da) ar obține între 63 și 66 de locuri în legislativul de 135 de locuri, în timp ce partidul mai mic de stânga CUP este asigurat cu alte 11 până la 13 locuri, potrivit sondajului difuzat de canalul local TV3, cel mai mare realizat.

Secesioniștii ar obține împreună 49,8% din voturi.
   
Ambele formațiuni au declarat că dacă ar câștiga majoritatea, vor declara unilateral independența în termen de 18 luni, ceva
despre care guvernul central de la Madrid afirmă că va fi blocat în instanță deoarece constituția spaniolă nu permite acest lucru, mai notează agenția Reuters.

×
Subiecte în articol: independenta Catalonia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close