Antena 3 CNN Externe Vulcanul Etna a erupt spectaculos sâmbătă. O imensă coloană de fum s-a ridicat în atmosferă iar lava a țâșnit din crater

Vulcanul Etna a erupt spectaculos sâmbătă. O imensă coloană de fum s-a ridicat în atmosferă iar lava a țâșnit din crater

Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a erupt din nou sâmbătă, anunță presa internațională.

Vulcanul Etna a erupt spectaculos sâmbătă. O imensă coloană de fum s-a ridicat în atmosferă iar lava a țâșnit din crater
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2021   •   17:53

Institutul Național de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV) a înregistrat o activitate în creștere în cursul dimineții.

Imagini difuzate pe rețelele sociale arată cum, în urma erupției, lava şi cenușa se scurg din partea sud-estică a craterului, iar o coloană de fum cenușiu se ridică la mare înălțime în atmosferă.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube materiale.

Etna, vulcan cu o altitudine de 3.357 de metri, a expulzat lavă şi cenușă în mai multe rânduri începând cu mijlocul lunii februarie, anul curent.

De atunci, au fost înregistrate circa 50 de erupții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Activitatea vulcanică de pe munte, care oferă un spectacol impresionant din punct de vedere vizual, a dus la închiderea repetată a aeroportului Catania din cauza cenușii depuse pe pistă.

În septembrie, guvernul Siciliei a promis un ajutor de 2 milioane de euro pentru a veni în sprijinul municipalităților din regiune care s-au confruntat cu pagube provocare de cenușa și rocile expulzate de vulcan.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: eruptie etna
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close