Antena 3 CNN Externe E stare de alertă din cauza acestui vulcan. A aruncat în aer o imensă coloană de cenușă. VIDEO

E stare de alertă din cauza acestui vulcan. A aruncat în aer o imensă coloană de cenușă. VIDEO

E stare de alertă din cauza acestui vulcan. A aruncat în aer o imensă coloană de cenușă. VIDEO
Sursa foto: Foto: captură YouTube
de S.T.    |    27 Feb 2016   •   18:14

Dinspre vulcanul Tungurahua, aflat în Anzii Cordilieri din Ecuador, s-a auzit vineri o explozie și o imensă coloană de cenușă, cu o înălțime de 5 kilometri, a putut fi observată. O parte din cenușă a căzut în satele apropiate, arată Institutul de geofizică, preluat de AFP.

„S-au înregistrat o explozie și o emisie puternică de cenușă care s-a ridicat la 5 kilometri deasupra craterului”, a anunțat institutul ecuadorian într-un raport postat pe site-ul său internet.

Tungurahua, de 5.020 metri înălțime, aflat la 130 de kilometri sud de Quito, a și emis un zgomot asemănător cu un "muget" în momentul exploziei, arată același institut. Vineri seară nu se știa dacă cenușa a provocat pagube sau dacă a făcut victime.

Vulcanul este supravegheat constant de când a intrat în erupție, în 1999. Secretariatul de gestionare a riscurilor a precizat totuși că emisia de cenușă de vineri nu justifică modificarea nivelului de avertizare, care rămâne galben. Tungurahua, care înseamnă în limba indigenă "Gură de foc", este unul din cei opt vulcani activi din Ecuador.

×
Subiecte în articol: vulcan cenusa
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close