Antena 3 CNN Externe Washington: România a adus sărăcia în UE

Washington: România a adus sărăcia în UE

Washington: România a adus sărăcia în UE
01 Mai 2007   •   16:41
România şi Bulgaria au adus în Uniunea Europeană sărăcia, naţionalismul şi corupţia. Aşa susţine The Washington Times într-o analiză dedicată celor 4 luni de la integrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană. Euro-scepticismul, mai scriu jurnaliştii americani, a dus la ascensiunea naţionalismului extremist în România şi Bulgaria, ca şi în Polonia, Slovacia sau Ungaria.

Mai mult, se pare că de la un val de aderare la altul, discrepanţa dintre vechile state membre ?bogate? şi noile state membre ?sărace? ale Uniunii Europene a crescut în loc să se diminueze. Nici occidentalii nu au primit cu ochi buni noii membrii. ?Când România şi Bulgaria au aderat la Uniunea Europeană, unele guverne vest-europene au impus restricţii pentru imigranţii din cele două state, iar altele au stabilit anumite cote. Măsurile au fost criticate la Bucureşti şi Sofia, acuzând că sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua?, se arată în The Washington Times.

Cele două state au adus în Europa şi partidele ultra-naţionaliste. The Washington Times citează în acest sens un analist occidental: ?Coaliţia Ataka din Bulgaria şi Partidul România Mare se opun minorităţilor naţionale şi religioase şi sunt împotriva Uniunii Europene şi Statelor Unite?.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close