Antena 3 CNN Externe Yasser Arafat a fost reînhumat, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ramallah

Yasser Arafat a fost reînhumat, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ramallah

Yasser Arafat a fost reînhumat, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ramallah
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    27 Noi 2012   •   12:30

Osemintele lui Yasser Arafat au fost reînhumate în cadrul unei ceremonii militare desfăşurate la Ramallah, după ce mai mulţi experţi au prelevat o serie de eşantioane pentru a determina dacă fostul lider palestinian a fost otrăvit.

„Operaţiunea s-a încheiat, mormântul a fost acoperit şi eşantioanele au fost date unor experţi francezi, elveţieni şi ruşi", a declarat un reprezentant al comisiei de anchetă privind decesul lui Arafat pentru AFP şi citat de Agerpres.

Potrivit unei surse palestiniene, citate de Telegraph, „eşantioanele au fost prelevate din rămăşiţele lui Arafat din interiorul mormântului, apoi au fost transferate la o moschee”.

La procedura de exhumare, efectuată în cursul dimineţii la Muqataa, Cartierul General al Autorităţii Naţionale Palestiniene din Ramallah, au participat experţi din Franţa, Elveţia şi Rusia.

Operaţiunea a fost solicitată de judecătorii francezi în cadrul unei anchete privind posibilitatea otrăvirii fostului lider palestinian.

Ipoteza unei eventuale otrăviri a lui Arafat a revenit în actualitate după ce, la începutul lunii iulie, postul TV Al-Jazira a difuzat un documentar care dezvăluie că o mare cantitate de poloniu a fost descoperită pe efectele personale ale fostului lider palestinian.

Soţia acestuia, Suha Arafat, a povestit că probele au fost examinate la un laborator elveţian.

Trei judecători francezi de la tribunalul din Nanterre au fost însărcinaţi să examineze presupusul asasinat, ca urmare a unei plângeri în acest sens depusă de Suha Arafat.


×
Subiecte în articol: Yasser Arafat deshumare Palestina ancheta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close