Zâmbet frumos, dar cu ce preţ? Aproximativ 7.000 de pacienţi au fost supuşi riscului infectării cu HIV de către un stomatolog

de S.T.    |    29 Mar 2013   •   08:26
Zâmbet frumos, dar cu ce preţ? Aproximativ 7.000 de pacienţi au fost supuşi riscului infectării cu HIV de către un stomatolog
Un stomatolog neglijent din statul Oklahoma, în sudul Statelor Unite, a supus riscului infectării cu virusul HIV şi cu alte boli infecţioase aproximativ 7.000 de pacienţi, din cauză că nu a sterilizat bine materialul utilizat, informează AFP.
   
Autorităţile nu erau în măsură să spună dacă toţi aceşti pacienţi au fost infectaţi, dar i-au îndemnat pe toţi cei care au primit îngrijiri în acest cabinet stomatologic din Tulsa să efectueze teste în vederea depistării, într-o clinică, în mod gratuit.
   
"Nu ştim de când durează aceste practici indecente, deci recomandăm ca toţi pacienţii doctorului Harrington să efectueze teste pentru depistarea hepatitei B, hepatitei C şi virusului HIV", a anunţat Departamentul Sănătăţii din statul Oklahoma.
  
O serie de probleme au fost descoperite de către anchetatori în acest centru dentar anterior, luna aceasta.
   
În afară de material ruginit, autorităţile au descoperit medicamente cu termenul de valabilitate expirat de mult timp, inclusiv un flacon care ar fi trebuit aruncat la gunoi în 1993, potrivit ziarului local Tulsa World.

Doctorul Harrington şi-a închis de bunăvoie cabinetul, până la finalizarea anchetei.

x close