Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane au manifestat împotriva organizarea Marelui Premiu al Bahrainului, la Londra

Zeci de persoane au manifestat împotriva organizarea Marelui Premiu al Bahrainului, la Londra

Zeci de persoane au manifestat împotriva organizarea Marelui Premiu al Bahrainului, la Londra
Sursa foto: Foto: blottr.com
21 Apr 2012   •   18:44

Câteva zeci de persoane au manifestat, sâmbătă, în faţa sediului de la Londra al Formulei 1, arătându-şi nemulţumirea faţă de organizarea Marelui Premiu al Bahrainului, duminică, în contextul în care ţara din Golf au loc confruntări violente, informează AFP.

"Ruşine lui Bernie" este mesajul de pe unul dintre bannere, referitor la Bernie Ecclestone, care s-a opus anulării GP-ului de pe circuitul Sakhir.
   
Ecclestone conduce Formula One Management (FOM) şi deţine drepturile comerciale ale Formulei 1.
   
Alţi manifestanţi au afişat bannere cu mesaje ca "Formula 1 este un coşmar".
   
Peter Tatchell, militant pentru drepturile omului, le-a cerut piloţilor britanici Lewis Hamilton şi Jenson Button (McLaren-Mercedes) să se retragă de la GP-ul Bahrainului, precizând că dacă vor participa "vor conferi respectabilitate regimului, vor transmite mesajul că totul este bine".
   
"Am fost ameninţat de golani în Bahrain în 2011, m-au ameninţat cu arma", a afirmat şi militantul Ali al-Fayez. El a cerut publicului să îşi amintească atunci când se uită la televizor la Formula 1 că "oameni sunt împuşcaţi în Bahrain".
   
Opoziţia şiită din Bahrain a anunţat, sâmbătă, că un bărbat a fost găsit mort vineri noapte, într-un loc în care a fost reprimată "cu sălbăticie" o manifestaţie, nu departe de circuitul Sakhir, pe care se va desfăşura, duminică, Marele Premiu al Bahrainului.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close