x close

Un ziar rus avertizează că jocul Rusiei în Siria poate declanșa Al Treilea Război Mondial

de G.S.    |    07 Oct 2016   •   23:55
Un ziar rus avertizează că jocul Rusiei în Siria poate declanșa Al Treilea Război Mondial 416 Foto: Agerpres/EPA

Un ziar rus a avertizat că președintele rus Vladimir Putin joacă un joc “incredibil de periculos” în conflictul sirian, care ar putea declanșa chiar un Al Treilea Război Mondial.

Ziarul, popular în Rusia, Moskovsky Komsomolets, a publicat un articol care sugerează că ostilitățile din Siria ar putea declanșa “o confruntare militară directă” între cele două națiuni, asemănătoare cu criza rachetelor cubaneze, din 1962, conform publicației Independent.

Avertismentul vine după ce Statele Unite a închis negocierile pe tema Sirie și și-a retras negociatorii din Geneva.

Între timp, Rusia a a anunţat suspendarea acordului nuclear şi de cercetare în domeniul energiei dintre cele puteri.

Ziarul rusesc privat a fost criticat de mai multe ori pentru conținutul său senzaționalist, dar autorii articolului “Mizele sunt mai mari decât Siria” avertizează că un război este posibil.

“Să ne imaginăm doar că Statele Unite vor face ce doresc de mult timp – îl vor înlătura pe Assad, nu din greșeală, ci țintit și în mod deschis. Ar trebui Rusia să își apere aliatul sau să ia în considerare o lovitură împotricva Statelor Unite, deși este evident că o asemenea manevră ar declanșa un Al Treilea Război Mondial”, scriu autorii articolului.

Rusia poate câștiga foarte mult în Siria, dar la fel de ușor poate pierde foarte mult. Nu trebuie să uităm că în Siria noi jucăm un joc extrem de riscant”.

Moskovsky Komsomolets are un tiraj de aproximativ un milion, fiind unul dintre cele mai citite ziare din Rusia.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati