Antena 3 High Tech Adrese web dintr-o singură literă. Vezi ce companii au cumpărat domeniile scurte din Marea Britanie

Adrese web dintr-o singură literă. Vezi ce companii au cumpărat domeniile scurte din Marea Britanie

de N.B.    |    03 Oct 2011   •   11:48
Adrese web dintr-o singură literă. Vezi ce companii au cumpărat domeniile scurte din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: tutoorials.com

Marile companii şi investitorii on-line au oferit sume importante pentru cele mai scurte adrese de Internet scoase la licitaţie în Marea Britanie.

Facebook, Google şi Mercedes Benz sunt doar câteva dintre marile companii care au licitat pentru noile domenii scurte puse la dispoziţie în Marea Britanie, informează The Telegraph.

Domeniile de x.co.uk şi O.co.uk au fost printre cele mai dorite adrese din oferta Nominet, organizaţie caritabilă ce promovează securitatea accesului la Internet şi reglementează atribuirea domeniilor de Internet în Marea Britanie.

12 adrese dintr-o singură literă au adus, în medie, 39.000 de lire sterline în cadrul licitaţiei, suma totală încasată de Nominet fiind de aproximativ trei milioane de lire sterline.

Facebook a cumpărat f.co.uk, Mercedes Benz a rezervat domeniul mb.co.uk, iar gigantul retailer de articole vestimentare H&M a cumpărat hm.co.uk.

În mod surprinzător, Google nu s-a mobilizat suficient de rapid, g.co.uk fiind achiziţionat de o companie de investiţii. Un alt investitor a cheltuit jumătate de milion de lire sterline pentru 170 de adrese web scurte, identificând oportunitatea revânzării acestora la un preţ mult mai mare.

Conform unui specialist, licitaţia reprezintă cel mai important eveniment de pe piaţa domeniilor de Internet din Marea Britanie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close