Antena 3 High Tech Cum poţi şterge informaţiile personale de pe internet. Vezi noile reguli impuse de UE

Cum poţi şterge informaţiile personale de pe internet. Vezi noile reguli impuse de UE

01 Feb 2012   •   13:38
Cum poţi şterge informaţiile personale de pe internet. Vezi noile reguli impuse de UE
Sursa foto: Foto: collegemoneymakingideas.com

Dacă v-aţi lăsat datele personale pe internet şi acum sunteţi disperaţi că nu le mai puteţi şterge, liniştiţi-vă! Comisia Europeană schimbă regulile după care funcţionaeză piaţa on-line din Uniune. Noile prevederi le permit utilizatorilor de internet să-şi şteargă toate informaţiile personale şi să dispară definitiv din mediul virtual.

La mai bine de 20 de ani de la apariţia internetului, europenii s-au mutat în lumea virtuală. Îşi fac prieteni, citesc ziare, cumpără haine, electronice sau îşi plătesc facturile. Simplu, dar şi riscant.  Comisia Europeană vrea acum să crească nivelul de securitate on-line, aşa că schimbă regulile jocului.

"Va fi un singur pachet de reguli europene valabil în toată Uniunea Europeană, aşadar o singură regulă pentru cele 27 de state membre şi pentru 500 de milioane de oameni. O singură Autoritate pentru Protecţia Datelor", a declarat Viviane Reding , comisarul european pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie

Noua directivă prevede ca, dacă datele personale au fost folosite abuziv sau furate, compania care le gestiona să fie obligată să notifice clientul în 24 de ore şi să alerteze toate autorităţile europene şi naţionale.Utilizatorii internetului au, de altfel, dreptul să-şi şteargă datele personale din mediul virtual.

Noile prevederi aduc şi sancţiuni importante pentru firmele care nu alertează autorităţile în 24 de ore.

Înfiinţarea Autorităţi Unice de Supravegere a Datelor cu Caracter Personal nu înseamnă că trebuie să fim mai puţin prudenţi atunci când facem cumpărături on-line.

Prin noile reglementări, Comisia Europeană speră să sporească încrederea consumatorilor în mediul on-line şi să crească astfel numărul tranzacţiilor pe Internet.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close