Antena 3 CNN High Tech Google şi LG vor lansa noul smartphone din seria Nexus, derivat din Optimus G

Google şi LG vor lansa noul smartphone din seria Nexus, derivat din Optimus G

Google şi LG vor lansa noul smartphone din seria Nexus, derivat din Optimus G
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
07 Oct 2012   •   17:09

Google şi LG vor lansa la sfârşitul lunii octombrie noul smartphone din seria Nexus, derivat din modelul LG Optimus G, potrivit unei surse apropiate situaţiei citată de CNET, iar modelul ar putea marca un punct de cotitură pentru producătorul sud-coreean.
   
LG Optimus G a fost modificat substanţial pentru a se încadra în gama Google Nexus, iar cele două companii nu au stabilit încă denumirea produslui. Zvonurile de pe internet indică "Optimus Nexus" drept cel mai probabil nume al modelului.
   
Optimus G are ecran de 4,7 inci cu rezoluţie HD, cameră de 13 megapixeli, 32 GB stocare internă fără posibilitatea extinderii spaţiului prin card microSD, procesor Qualcomm cu patru nuclee şi 2 GB memorie RAM.
   
Modelul Nexus va păstra o parte dintre specificaţii, cu excepţia memoriei interne, care va fi de maximum 16 GB, şi a camerei digitale, smartphone-ul dezvoltat de Google şi LG urmând să fie echipat cu un modul de 8 megapixeli.
   
Smartphone-ul va rula versiunea 4.2 a sistemului de operare Android, care nu este disponibilă în prezent, fiind o variantă îmbunătăţită a platformei "Jelly Bean".
   
LG a reuşit astfel să-şi pună în premieră brandul pe un telefon Nexus, care ar putea reprezenta un punct de cotitură pentru compania sud-coreeană. LG nu a reuşit până acum să se evidenţieze din mulţimea de producători de smartphone-uri Android, în pofida investiţiilor masive în gama premium Optimus, prin care speră să imite succesul seriei Galaxy de la Samsung. Divizia smartphone a companiei încearcă încă să treacă pe profit, însă se confruntă cu o piaţă extrem de aglomerată, în special pe segmentul premium.
   
Produsele Nexus sunt lansate pentru a prezenta caracteristicile celei mai noi versiuni a Android, iar companiile câştigă popularitate şi reputaţie în rândul consumatorilor interesaţi de platforma Google.
   
Primul smartphone Nexus a fost produs de HTC, iar următoarele două au revenit gigantului Samsung. Tableta Nexus 7 este asamblată de compania taiwaneză Asus.
   
Noile produse Nexus ar putea devia însă de la strategia de până acum, Google fiind aparent în discuţii cu mai mulţi producători interesaţi să aducă pe piaţă telefoane concurente, potrivit aceloraşi surse.
   
Google încearcă astfel să ajute producătorii de smartphone-uri Android să crească, Samsung fiind practic singura companie care a reuşit să se impună categoric şi să concureze umăr la umăr cu Apple.

×
Subiecte în articol: Google LG smartphone serie card tableta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close